Lösdrift

 

Hos oss finns endast lösdrifts platser, vilket innebär att hästarna får gå i flock dygnet runt och de har sitt eget hus de kan gå in i när de vill. Det blir mest naturligt beteende för häst.

 

Vi har ston för sig och valaker för sig. Så vi har två olika lösdrifter.
Vi har ger hösilage 4 ggr/ dag. Både i sto och valak hagen. Man har inga pass men är viktigt att man har en god vilja att hjälpa till, så man kan fodra när man kommer.

Det kostar 3000 kr/ månad / häst.

Vi försöker hålla det så enkelt som möjligt för hästägaren, så det ingår det mesta, platsen, fodringar, strö, tillsyn, att vatten/salt finns i alla hagar. Mockning av lösdriften hjälper man till med när man kommer ibland och ströa på. så mycker  Allinklusive det kan bli.

Vi mycket till dig som hästägare på gården det finns en rundcorall, ridbana, trailbana, flertal kurser som man har möjlighet att vara med på. Kurser betalar man för men som fotfolk går det alltid bra att var med på utan kostnad.

 

Vad måste hästägaren göra?
Som sagt så lite som möjligt. Man hjälper till när man kan med fodring och  mockning ibland.

Men man måste sköta sin häst själv. Vi på gården kan hjälpa till ta hand om er häst, men man försöker i stallgruppen att hjälpa till och hjälpa varandra i första hand.

Vi har inga fasta stallpass hos oss,  man har 2 veckors sommar hage ansvar varje år. 

Vi eftersträvar en så naturlig och behaglig hästhållning för hästar och människor.    Vi vill att du och din häst skall trivas tillsammans i den harmoniska miljö som vi har här i stallet.

Vi är väldigt noga med vilka som kommer till oss så vi kan behålla en god stallanda hos oss.

En god stallanda är att vi alla i stallet bryr oss om varandra, hjälper varandra, rider ihop, fikar ihop, gillar att chilla med varandra och våra hästar.

Det finns så man kan övernatta om man har långt eller hästen är sjuk.

Det finns box att tillgå och 5 småhagar som vi använder oss av. Även transport att hyra.

I våra lösdrifter går ston och valaker var för sig. Stonas lösdrift är det 2-6 hästar. Valakernas lödrift har 2-10 hästar.
Vi skriver alltid avtal och vi är godkända av Länsstyrelsen.

Välkommen